INK voor Intelligente organisaties (I/O) | Slimmer werken
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Organisatiescan en volwassenheidsmodel

Het INK voor Intelligente organisaties is een organisatiescan en volwassenheidsmodel. Speciaal op maat gemaakt voor de domeinen allround vision & strategie, analytics & BI en agile werken. Het geeft een krachtige impuls aan vernieuwing om mensen slimmer te laten samenwerken en aan je besturing en informatievoorzieningen. Het model is gebaseerd op de laatste druk van het boek ‘De intelligente organisatie’.

Je ziet direct waar energie weglekt

Je krijgt direct inzicht in de volwassenheid van jouw organisatie op desbetreffende domeinen en subdomeinen, de onderlinge (on)balans, energie die weglekt of die je op de verkeerde plaats inzet. En zo zie je ook waar je het beste kunt bezuinigen of waar nieuwe ontwikkelmogelijkheden en technologie het meest effectief zouden kunnen zijn.

Volledig automatisch

Het INK voor Intelligente organisaties is een model dat volledig automatisch de gegevens verwerkt tot een reeks inzichtelijke grafieken. Door een groep managers en verschillende teams de ruim 120 vragen te laten beantwoorden krijg je direct betrouwbare inzichten. In overleg bepalen we wie de vragenlijsten moeten invullen. Zo kun je inzicht krijgen waar je op de genoemde domeinen een stap op de plaats zou moeten maken of juist zou moeten investeren om gewenste ontwikkelingen meer kracht bij te zetten.

Sturen op samenhang

Met het INK voor Intelligente organisaties kan je veel meer sturen op samenhang en programma’s. Projecten kun je daarnaast veel beter op elkaar afstemmen. Je ziet waar je organisatie naartoe wil op desbetreffende domeinen en subdomeinen. En ook welke stappen je daarvoor nog zou moeten zetten. In het model richten we ons op die aspecten die doorslaggevend zijn voor leiderschap, organisatieontwikkeling, besturing en digitalisering binnen organisaties.

Vijf dimensies

Het INK voor Intelligente organisaties model is opgebouwd uit vijf dimensies:

DimensieKenmerkende vragen
Organisatie & cultuurHoe is de structuur van je organisatie vormgegeven rondom je primaire processen? Welke cultuur en oriëntatie heeft je organisatie? Hoe sterk is de interne politiek? Hoe ziet de omgeving van de organisatie er uit?
Management & gedragOp welke manier stuur je jouw mensen aan en bestuur je de organisatie?
Technologie en ITWelke technologie is nodig om de organisatie en het management te ondersteunen in hun taken. Hoe breng je ze op een hoger niveau?
Informatie & gebruikHoe is je informatiehuishouding georganiseerd? In welke vorm en met welke frequentie verspreid je managementinformatie (MI)? Ken je je doelgroep(en) en stem je de informatie daarop af?
HRM & competentiesHoe geef je vorm aan de ontwikkeling van je medewerkers? Hoe waardeer en beloon je je medewerkers? Welke ‘incentives’ heb je ontwikkeld voor je medewerkers?

Vragen waarop je zeker een antwoord krijgt

 • Waar staat je organisatie? Hoe klant- en procesgericht is ze?
 • Wat moet je nog doen om je doelen te bereiken?
 • Waar kan je slim bezuinigen zonder dat dit de effectiviteit en efficiency beïnvloedt?
 • Hoe heb je jouw besturing en informatievoorziening georganiseerd en wat kan er beter?
 • Waar moet je jouw energie voor ontwikkeling en verbeteringen inzetten?
 • Welke programma’s en projecten zijn kansrijk en kennen een ROI?
 • Waar lekt energie weg in je organisatie en hoe kan je dat voorkomen?
 • Hoeveel mensen typen nog (onnodig) gegevens over?
 • Welke rol heeft het enterprise portal nu en wat zou die rol kunnen zijn?
 • Hoe goed werken jouw mensen en teams eigenlijk samen?
 • Welke randvoorwaarden moet je nog invullen om BI te kunnen laten slagen?

Implementeren van het verbeterprogramma

Het INK voor Intelligente organisaties model leunt net als het INK managementmodel op een verbeterprogramma dat gebruik maakt van de PDCA cyclus en de IMWR cyclus. Als vervolg op deze organisatiescan kun je zelf de implementatie ter hand nemen of ondersteuning vragen door senior consultants van Passionned Group.

Investeer alleen in zaken die er echt toe doen

Met behulp van het ‘INK voor Intelligente organisaties’ model kun je de meest kansrijke programma’s en projecten snel boven tafel halen en deze verder uitwerken. Het herkennen van een onbalans tussen domeinen en dimensies heeft als gevolg dat je zaken veel beter op elkaar kan afstemmen.

Meer informatie? Neem hier contact op met Daan van Beek.

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met ink voor intelligente organisaties (i/o) (slimmer werken) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15