De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

De sector Vastgoed & woningcorporaties valt uiteen in een aantal segmenten: vastgoedmanagement, makelaardij, bouwondernemingen en woningcorporaties. Hoewel deze branches allemaal iets met bouwen te maken hebben, zijn het stuk voor stuk beroepsgroepen met hun eigen problematiek. De sector als geheel heeft te maken met behoorlijke uitdagingen, aangezien de vastgoed- en huurprijzen de pan uit rijzen. Bouwbedrijven hebben grote moeite om personeel te vinden. Er is een energie- en stikstofcrisis gaande en de transitie van gas naar elektriciteit zal versneld moeten plaatsvinden. Een ding is zeker, de overheidsbemoeienis met deze sector zal niet afnemen: meer wet- en regelgeving is in de maak.

De hoge rendementen zijn weer terug

Woningcorporaties hebben te maken met de integrale vpb-plicht, heffingswet, scheefwonen en geringe huurstijging. De makelaardij kampt met aanhoudende groei van het gebruik van internet als makelaarsmedium in een markt die op dit moment veel beweging laat zien. De marges lopen hoog op, maar de druk neemt ook toe. De beleggingen op (commercieel) vastgoed kunnen over langere tijd sterk wisselen, maar de hoge rendementen uit het verleden zijn weer terug.

Onze dienstverlening

Wij werken voor een flink aantal vastgoed- en bouwbedrijven en woningcorporaties. Deze organisaties brengen hun processen en strategie met succes op orde door implementatie van performance management en Business Intelligence. Hierbij zijn strategiekaarten richtinggevend en helpen om in een dynamische markt te opereren op het scherpst van de snede. Ze helpen om te sturen op wat echt kritisch is voor het behalen van maatschappelijk en financieel rendement.

Reductie van ICT kosten en slimmer werken

Een betere alignment tussen processen en IT zorgt voor een sterke reductie in ICT kosten zorgt tevens ervoor dat medewerkers en klanten slimmer kunnen werken in een digitale omgeving met enterprise portals. Projecten in de vastgoedsfeer, maar ook de interne Business Intelligence projecten hebben een hogere kans van slagen gekregen door dat ook gekeken wordt naar competenties van slimmere managers en de succesfactoren van projecten.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Dit zijn onze referenties in het vastgoed en bij woningcorporaties:

Best practices:

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

Productafbeelding van het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Slimmer werken
Slimmer werken
Uitgelichte afbeelding Business Intelligence Competency Center (BICC)
Business Intelligence Competency Center (BICC)
Uitgelichte afbeelding Management
Management

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Jan Bond - Adviseur & ProgrammamanagerJAN BOND MScAdviseur & Programmamanager

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring