De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Binnen de sector transport & logistiek vinden we een aantal branches: goederenvervoer over de weg, het spoor, het water en de lucht. Nederland heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als het gaat om het stroomlijnen van goederenstromen en het optimaliseren van logistieke ketens, ook wel aangeduid als supply chain management (SCM). De sector Transport & Logistiek heeft enerzijds nog te maken met een serieuze groei in de nationale en internationale handelsstromen. Anderzijds remmen de strengere milieu-eisen, stijgende brandstofkosten, geopolitieke conflicten en de cumulatie van tol- en belastingheffingen het vervoer.

Naar focus op toegevoegde klantwaarde door specialisatie

De sector transport en logistiek staat op dit moment nog steeds onder zware druk, nu omdat er te weinig personeel aangetrokken kan worden. De verwachting is dat de vraag naar vervoerscapaciteit verder zal stijgen door de verdergaande verplaatsing van productie naar lagelonenlanden en de globalisering van markten. Ondernemers kunnen zich onderscheiden van de concurrentie door specialisatie en het vergroten van de toegevoegde waarde voor de klant door het aanbieden van een combinatie van een vervoersoplossing met logistieke dienstverlening. Daarnaast is een verdergaande reductie van kosten te bereiken door schaalvergroting, intensieve samenwerking tussen vervoerders en innovatief ondernemerschap.

Overleven door slimme logistiek

Dit alles vereist een intelligente organisatie die niet het transport van A naar B, maar de klant en zijn behoeften centraal stelt en vervoer op maat aanbiedt. Hierbij neemt die de administratieve last van de klant weg door nauwe integratie van processen, distributieplanning en door de goederenstromen te voorspellen met predictive analytics.

Onze dienstverlening voor transport & logistiek

Wij werken voor diverse opdrachtgevers binnen de transport- en vervoersector en we bezitten expertise op het gebied van supply chain management. Deze organisaties brengen hun administratieve en productieprocessen, strategie en met name klantgerichtheid met succes op orde door implementatie van performance management, workflow management en business intelligence. Hierbij zijn strategiekaarten richtinggevend en helpen om in een dynamische markt te opereren op het scherpst van de snede en te sturen op wat echt kritiek is. Belangrijk doel hierbij is het totale logistieke proces te optimaliseren en tegelijkertijd te sturen op een zo hoog mogelijke bezettingsgraad rekening houdend met de gewenste levertijden van de klant.

Slimmer werken aan intelligent transport

Een omgeving voor agile werken zorgt dat medewerkers en klanten slimmer kunnen werken in een digitale omgeving met enterprise portals (onder andere tracking & tracing). Grootschalige organisatieveranderingen en de introductie van andere logistieke concepten, maar ook interne BI projecten, hebben een hogere kans van slagen gekregen door dat ook gekeken wordt naar competenties van slimmere managers en de succesfactoren van projecten. Wij verzorgen voor deze bedrijven ook interimdiensten op onze expertisegebieden business intelligence en performance management.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Dit zijn onze referenties in de sector transport & logistiek:

  • Duinwaterbedrijf Zuid Holland (DZH)
  • PostNL
  • ProRail
  • Schiphol
  • KLM Health Services
  • Aeroplan – Canada
  • US Postal

Best practice:

Business Intelligence bij ProRail: in wissels zit het meeste geld

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

Productafbeelding van het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding BI bij ProRail: in wissels zit het meeste geld
BI bij ProRail: in wissels zit het meeste geld
Uitgelichte afbeelding Snowflake ETL & Data Integratie
Snowflake ETL & Data Integratie
Uitgelichte afbeelding Freshworks CRM & Klantinteractie
Freshworks CRM & Klantinteractie

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring