Passionned Group™

De whitepaper 'Lief zijn voor processen'

Bij processen denken mensen al gauw aan dwang of controle. Iemand in de organisatie ‘verzint’ procesbeschrijvingen en voorziet ze van checklisten, formulieren, instructies en beslismomenten. Zo wordt het proces een strak keurslijf. En dat gaat ten koste van de eigen inbreng en creativiteit van medewerkers. En dat is niet lief.

Er bestaat natuurlijk een spanning tussen control en commitment. Kunnen we die spanning beteugelen? In deze whitepaper betoogt Leo Kerklaan dat het mogelijk is enkele fundamentele keuzes te maken. Die vervolgens leiden tot een SLIM-managementsysteem met minder bureaucratie en betere prestaties. Download de whitepaper hier.

In deze whitepaper 'Lief zijn voor processen' leer je dat processen je bedrijf kunnen maken of breken.

Zet spreadsheetverslaafden buiten spel
Maak korte metten met de bureaucratie
Herontwerp de processen
Vertroetel het proces door en door
Kom in de happy flow, pluk de vruchten

Gratis downloaden

Ontwikkel een grote liefde voor je processen

Focus op procesverbeteringen

Als ik trainingen PDCA geef, focus ik op procesverbetering. Ik vraag de deelnemers altijd waarom ze deelnemen. Dan hoor ik, in allerlei variaties, tal van redenen die zijn terug te brengen tot de volgende:

Minder intern gedoe

Maar ook: wij moeten de klant beter bedienen met minder intern gedoe. Als ik vraag wat deze problemen in stand houdt, hoor ik wederom in allerlei variaties:

De leiding van de betreffende organisaties weet natuurlijk ook dat dit ‘places to look for trouble’ zijn. Maar wat doen ze om weer ‘in control’ te komen? Download deze whitepaper direct en lees verder.

nu downloaden

Over de auteur: mr. Leo Kerklaan

Leo Kerklaan heeft een indrukwekkend track record als verbetercoach en organisatieadviseur. Hij doceert aan tal van universiteiten in binnen- en buitenland. Leo schrijft veel whitepapers en boeken over continu verbeteren en strategisch prestatiemanagement. Zijn nieuwste boek ‘De wendbare organisatie’ is een prachtige bekroning op zijn werk.