Passionned Group™
+31 33 888 7010

Artikel: Intelligente organisaties presteren beter

Organisaties die intelligent zijn, bestaan die? En wat is het nut van een organisatie die heel slim is? En hoe kan je die intelligentie verhogen en wat is daar voor nodig op het vlak van techniek, vaardigheden, organisatiestructuur en cultuur?

Wat zijn specifieke kenmerken die een organisatie daadwerkelijk slimmer en meer datagedreven laten werken? Daar is diepgaand onderzoek naar gedaan onder honderden Nederlandse organisaties.

In dit artikel nemen we de belangrijkste kenmerken – in totaal 16 – van intelligente, datagedreven organisaties onder de loep. Download het artikel hier.

Verhoog de intelligentie van je organisatie, het kan

Ontdek de zestien kenmerken van intelligente organisaties in dit artikel.

Model van intelligente organisaties
Gebaseerd op grootschalig onderzoek
Heldere definities en begrippenkader
4 cruciale dimensies van bedrijven
Inclusief tag cloud & grafieken

nu gratis downloaden

Intelligente organisaties presteren over de hele linie beter

Intelligente, datagedreven organisaties presteren over de hele linie beter. Zij boeken meer winst, hebben meer tevreden klanten, managen hun werkvoorraden beter en zijn veel succesvoller met innovatie. Dat alles blijkt uit een grootschalige studie van Passionned Group onder bijna 266 organisaties met meer dan 250 medewerkers. Een kenmerk verklappen we je alvast: een analytische bedrijfscultuur is cruciaal.

Mogelijk dat het in elk geval kan verhoeden dat er een duur datawarehouse wordt gebouwd dat slechts mondjesmaat wordt gebruikt.

Hoe kan je zakelijke intelligentie organiseren?

De vraag is hoe je zakelijke intelligentie en een analytische bedrijfscultuur kan organiseren. Wat komt daarbij kijken en welke 16 kenmerken zijn écht kritiek voor het succes van BI & Analytics en datagedreven werken? Dat alles kun je lezen in dit artikel.

direct downloaden

Over de auteur: Daan van Beek MSc

foto Daan van BeekDaan van Beek is de eindbaas van de Passionned Group en programmamanager Datagedreven werken bij overheden en commerciële organisaties. Hij schrijft daarnaast boeken waaronder de bestseller ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ en het boek ‘Datacratisch werken’. Daan is ook verbonden als docent aan TIAS en EUR en geeft daarnaast masterclasses in Maleisië, Singapore, Zuid-Afrika en Amerika. Hij is de initiatiefnemer van de Dutch BI & Data Science Award™.