Datacratisch Werken | Boeklancering | Bestel nu
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Hoe breng je de passie en het plezier weer terug op de werkvloer?

Als het aan Passionned Group ligt, wordt 2020 het jaar van datacratisch werken. Om organisaties hierbij te helpen, publiceert Passionned Publishers de nieuwe titel ‘Datacratisch werken’. Dit managementboek is een must-read voor iedere organisatie die continu leren en verbeteren wil combineren met agility en innovatie.

In dit boek beschrijft auteur Daan van Beek, oprichter van de Passsionned Group, uitgebreid de voordelen van datacratisch werken. Hij geeft hiervoor een raamwerk en twintig bouwstenen. Verder toont hij aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden aan dat datacratisch werken de passie en het plezier weer terug kan brengen op de werkvloer.

Tien cruciale stappen op weg naar datacratisch werken

Iedereen kent de begrippen bureaucratisch en democratisch, die respectievelijk te vertalen zijn als ‘geleid door het bureau’ of ‘geleid door het volk’. Datacratisch betekent letterlijk: ‘geleid door data’. In een datacratie begrijpen alle werknemers hun rol in het proces en de strategie van de organisatie. Datacratie is de volgende stap in de evolutie van organisaties na agile werken.

Daan van Beek licht toe: “Verbind data met continu verbeteren en PDCA en je organisatie bloeit weer helemaal op. Mensen krijgen meer plezier in hun werk, omdat ze de regie terugkrijgen. Datacratisch werken is een veelbelovende en inmiddels al bewezen manier van werken die iedere organisatie direct zou moeten omarmen. Veel bedrijven hebben echter nog een lange weg te gaan voordat zij beschikken over een datacratische cultuur. Structuur, processen en gedrag zullen allemaal moeten veranderen. En ook datacratisch werken begint bij de mensen.”

Steek PDCA in een nieuw jasje

De auteur steekt volgens eigen zeggen de bekende PDCA-cirkel (uitleg) van managementgoeroe William Edwards Deming in een nieuw jasje. In het boek staan uitgebreide casebeschrijvingen en tal van handige tips die je helpen om het datacratisch werken ook handen en voeten te geven, zoals een 10-stappenplan. ‘Ga op zoek naar de passie van je medewerkers en ‘geef je mensen steeds meer regie’, zijn twee voorbeelden van cruciale stappen op weg naar daadwerkelijk datacratisch werken.

De aanleiding van dit boek is om te laten zien hoe je via datagedreven verbetercirkels de dienstverlening, innovatie en de strategie van een organisatie op een steeds hoger plan kunt brengen. Of het nu gaat om een gemeente, een ziekenhuis, een bank of een online fietsenwinkel. In elke sector ligt nog een enorm verbeterpotentieel braak.

Gevoel voor data

Een waarschuwing is echter op zijn plaats. Datacratisch werken vergt namelijk wel out-of-the-box denken, discipline en – last but not least – gevoel voor data. Niet voor niets is “datageletterdheid” een belangrijk thema in het boek. Maar wie eenmaal de zoete smaak van datacratisch werken heeft geproefd, is direct verslaafd.

Laat de data voor jou spreken

De uitgebreide praktijkcases in het boek illustreren dat datacratisch werken geen abstract gedachte-experiment is, maar een inmiddels bewezen concept. De voorbeelden in het boek laten heel duidelijk zien dat het anders kan en dat het ook anders moet, wil je als organisatie overleven in deze tijd van disruptie.

Datacratisch werken houdt in dat je het gebaseerd op data beter doet dan gisteren. Maar ook dat je het beter doet dan je directe concurrent. ‘Let the data do the talking’. Laat de data voortaan voor jou spreken én werken.

Daan van Beek studeerde bestuurlijke informatiekunde en behaalde zijn graad in Artificial Intelligence in Londen. Hij is oprichter van de Passionned Group, een sterk groeiend en 100% onafhankelijk advies- en consultingbedrijf. Daan geeft gastcolleges en masterclasses Business Intelligence in Europa, Azië, Afrika en New York. Hij heeft tientallen publicaties op zijn naam staan, waaronder de bestseller ‘De intelligente organisatie’. Tevens is hij initiatiefnemer van de Dutch BI & Data Science Award.

‘Datacratisch werken, kom in de verbetermodus met een datagedreven PDCA’ wordt uitgegeven door Passionned Publishers en kost 27,25 euro (inclusief btw en verzendkosten). ISBN: 978-90-828091-9-0. Bestellen kan online.

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datacratisch werken (boeklancering) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST