contact
Exclusieve informatie over de functies van Fivetran in vergelijking met andere tools
Alle informatie over Fivetran ETL & Data Integratie is te vinden in onze wereldwijde ETL & Data Integratie gids 2022:

  • 100% onbevooroordeelde informatie
  • Kan in meer dan 100 landen worden gebruikt
  • Fivetran ETL vergeleken op 250+ aspecten
naar de ETL-gids

Fivetran ETL & Data Integratie

Hieronder geven we een samenvatting van ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek naar de softwareleverancier Fivetran en zijn productportfolio (zoals ). Fivetran ETL & Data Integratie scoort in onze onafhankelijke studie beter dan Adeptia maar behoorlijk slechter dan SnapLogic. Fivetran is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in data connectiviteit en komt het minst sterk uit de bus wat betreft self-service integratie. De belangrijkste voor- en nadelen van Fivetran, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderdeel (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de onderscheidende kenmerken van de meest populaire producten zoals et cetera.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort Fivetran ETL & Data Integratie op verschillende criteria?

Score van Fivetran software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Fivetran. Je kunt maximaal 100% in de wacht slepen. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2022. Heb je meer duiding nodig over de opzet van ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek inspecteerden we ook de verschillende producten van Fivetran software. Daarbij zijn meer dan 290 criteria gebruikt. De studie is uitgewerkt vanuit een totaal onafhankelijk perspectief en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Nevenstaande visualisatie toont de scores (op een schaal van 0-100) van Fivetran vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

De Fivetran-analyse is gerealiseerd door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens uitgebreid te analyseren. Meer dan 601 documenten verder weten we dat Fivetran uitblinkt in data connectiviteit. Hierbij hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een senior expert op het terrein van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het finaliseren van het validatieproces.

Drie recente innovaties Fivetran-tools en de versiehistorie

Over de tijd heen zien we bij Fivetran een stabiele lijn in relatie tot ETL & Data Integratie-functionaliteit. De meest recente innovaties liggen op het terrein van data infrastructuur > besturingssysteem > UNIX, datareplicatie > datasynchronisatie en datamanagement > realtime.

Van Fivetran ETL & Data Integratie hebben we de laatste updates beoordeeld van het productenpakket. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt Fivetran niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van ?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Vraag je een offerte aan net voor het einde van de fiscale periode van Fivetran dan kun je vermoedelijk een behoorlijke reductie krijgen op de licentiekosten. Daarnaast is het tegenwoordig aan te raden om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

De voor- en nadelen van Fivetran

Tag cloud van Fivetran tools.Figuur 2: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van Fivetran ETL & Data Integratie

Per onderzoeksthema (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) benoemen we alle voor- en nadelen van Fivetran ETL & Data Integratie, , et cetera. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: Fivetran kan momenteel werken aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor masterdata management, data profiling, Windows authenticatie, Solaris, Red Hat, SOA, big data integratie, adresverificatie, OLE DB en Teradata database). Of een bepaalde feature is (nog) niet (goed) gedocumenteerd.

Deel hier je ervaring met Fivetran ETL & Data Integratie

Laat hier een beoordeling achter over Fivetran ETL & Data Integratie. Jouw bevindingen kunnen dan gaan meewegen bij een nog objectievere beoordeling van de scores van Fivetran.

1. Fivetran Data Connectiviteit

57%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Connectiviteit’, gegeven dat ze hierop 57% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: SQL server, Salesforce en MySQL. In totaal onderzochten we 49 features binnen deze discipline. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2022.

2. Fivetran Data Infrastructuur

43%

Fivetran doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het thema ‘Data Infrastructuur’. De score bedraagt 43%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: open source, besturingssysteem, datavirtualisatie, interoperabiliteit, sandbox en datatransmissie. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Fivetran Data Governance

41%

De leverancier Fivetran scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 41% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: DataOps, databescherming, data privacy, test data en data anonimisering. In totaal onderzochten we 12 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

4. Fivetran Datamanagement

40%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het thema ‘Datamanagement’ met een score van 40%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: scheduling, datamigratie, datapijplijnen, streamingdata, data mapping en data extractie. In totaal onderzochten we 71 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

5. Fivetran Data Integratie

39%

De leverancier Fivetran doet het in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Integratie’, gegeven dat ze hierop 39% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: ETL en data flow. In totaal onderzochten we 171 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

6. Fivetran Metadata Management

38%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderwerp ‘Metadata Management’ met een score van 38%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire en impactanalyse. In totaal onderzochten we 7 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

7. Fivetran Datareplicatie

25%

Fivetran doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie niet goed op het onderwerp ‘Datareplicatie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 25%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datasynchronisatie, databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie, replicatiemodel en bestandsreplicatie. In totaal onderzochten we 32 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

8. Fivetran Datakwaliteit Management

15%

Fivetran scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Datakwaliteit Management’. De score bedraagt 15%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datakwaliteit en data profiling. In totaal onderzochten we 29 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Fivetran Masterdata Management

8%

De leverancier Fivetran scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Masterdata Management’. De score bedraagt 8%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: masterdata integratie, locatiedata, masterdatareplicatie, masterdatakwaliteitsmanagement, locatiemasterdata en leveranciersmasterdata. In totaal onderzochten we 17 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

10. Fivetran Self-service Integratie

0%

Het bedrijf scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Self-service Integratie’, gegeven dat ze hierop 0% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datamanagement, self-service dataprofiling en self-service dataopschoning. In totaal onderzochten we 8 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

Trainingen & opleidingen Fivetran ETL & Data Integratie

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Fivetran trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: . We maken je natuurlijk ook helemaal vertrouwd met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: Fivetran scoort redelijk

Fivetran heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Fivetran ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en is het sterkst in data connectiviteit.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Fivetran ETL & Data Integratie specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen bedrijven en overheden verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST