contact
Hoe positioneren wij CloverDX ETL & Data Integratie als ETL vendor?
Beoordeling van CloverDX en andere ETL tools. Klik hier voor onze onafhankelijke, interactieve ETL-gids:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • CloverDX op 250+ criteria vergeleken
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
  • Direct inzicht in CloverDX features
naar de ETL-gids 2022

CloverDX ETL & Data Integratie

In dit focusartikel presenteren we een samenvatting van ons recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek naar de softwareleverancier CloverDX en zijn portfolio van producten (zoals CloverDX Server, CloverDX Designer en CloverDX Data Integration). CloverDX ETL & Data Integratie scoort in onze onafhankelijke studie beter dan Skyvia maar iets slechter dan Adeptia. CloverDX is kwalitatief het beste in data governance en het minst sterk in datareplicatie. De belangrijkste voor- en nadelen van CloverDX Data Management, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderwerp (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals CloverDX Server, CloverDX Designer en CloverDX Data Integration et cetera.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort CloverDX ETL & Data Integratie op bepaalde onderdelen?

Score van CloverDX Data Management software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier CloverDX ETL & Data Integratie. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2022. Heb je behoefte aan extra informatie over de opzet van ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek inspecteerden we ook de verschillende softwareproducten van CloverDX software. We onderzochten maar liefst 290 aspecten. Het onderzoek is verricht vanuit een 100% onafhankelijke grondhouding (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Onderstaande visualisatie illustreert de pros en cons van CloverDX Data Management op hoofdlijnen.

De CloverDX-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 1.091 documenten hebben we (sinds de start van dit onderzoek) van deze leverancier tegen het licht gehouden. Hierbij hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het gebied van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het trekken van conclusies.

CloverDX en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

De softwareonderneming CloverDX voert (minimaal) 6 producten in de sfeer van ETL & Data Integratie. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is CloverDX Data Management?

In deze sectie portretteren we CloverDX Data Management, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit CloverDX Server, CloverDX Designer, CloverDX Data Integration, CloverDX Data Quality en CloverDX Data Services. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je benieuwd naar alle karakteristieken (100+) van CloverDX Data Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Wil je een CloverDX Data Management specialist inhuren?

Overweeg je een externe CloverDX Data Management consultant aan te trekken die materiedeskundig is en een CloverDX Data Management-applicatie kan implementeren? Of wil je een softwareapplicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals CloverDX Server en CloverDX Designer? Onze specialisten zijn je graag van dienst. CloverDX Data Management ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van CloverDX Data Management software.
Afbeelding van CloverDX Data Management tools.
Schema van CloverDX Data Management.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van CloverDX Data Management. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wat is CloverDX Server?

In dit deel beschrijven we de belangrijkste features van CloverDX Server, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De CloverDX Server-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van CloverDX Server? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van CloverDX Server software.
Afbeelding van CloverDX Server tools.
Schema van CloverDX Server.
Figuur 5, 6 en 7: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van CloverDX Server. Klik op een afbeelding om die te vergroten.

Wat is CloverDX Designer?

Onder deze kop geven we een beschrijving van CloverDX Designer, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product CloverDX Designer kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je benieuwd naar alle functionaliteiten (100+) van CloverDX Designer? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van CloverDX Designer software.
Afbeelding van CloverDX Designer tools.
Schema van CloverDX Designer.
Figuur 8, 9 en 10: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van CloverDX Designer. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is CloverDX Data Integration?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van CloverDX Data Integration, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De CloverDX Data Integration-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je benieuwd naar alle karakteristieken (100+) van CloverDX Data Integration? Download hier direct onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van CloverDX Data Integration software.
Afbeelding van CloverDX Data Integration tools.
Schema van CloverDX Data Integration.
Figuur 11, 12 en 13: Diverse figuren laten de werking zien van CloverDX Data Integration. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wat is CloverDX Data Quality?

Onder deze kop beschrijven we CloverDX Data Quality, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De CloverDX Data Quality-software kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van CloverDX Data Quality? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van CloverDX Data Quality software.
Afbeelding van CloverDX Data Quality tools.
Schema van CloverDX Data Quality.
Figuur 14, 15 en 16: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van CloverDX Data Quality. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is CloverDX Data Services?

In deze sectie geven we een beschrijving van CloverDX Data Services, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle kenmerken (100+) van CloverDX Data Services? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van CloverDX Data Services software.
Afbeelding van CloverDX Data Services tools.
Schema van CloverDX Data Services.
Figuur 17, 18 en 19: Bovenstaande figuren laten de werking zien van CloverDX Data Services. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Drie recente innovaties CloverDX Data Management-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij CloverDX een negatieve lijn met betrekking tot ETL & Data Integratie-functionaliteit. De laatst toegevoegde ‘snufjes’ liggen op het terrein van data infrastructuur > besturingssysteem > Red Hat, datamanagement > big data management > big data verwerking en data integratie > datawarehouse > ODS.

Van CloverDX ETL & Data Integratie hebben we de meest recente releases beoordeeld van haar complete productportfolio. Hieronder zie je de opbouw van de historie van de verschillende versies van de ETL & Data Integratie-producten van CloverDX:

Achter elk product noteren we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van CloverDX Server, CloverDX Designer en CloverDX Data Integration?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van CloverDX Server, CloverDX Designer en CloverDX Data Integration kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van CloverDX dan kun je mogelijk een forse korting tegemoet zien. Daarnaast raden we aan om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van CloverDX Server, CloverDX Designer en CloverDX Data Integration zijn misschien niet de grootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

De voor- en nadelen van CloverDX Data Management

Tag cloud van CloverDX Data Management tools.Figuur 20: Word cloud van de pros en cons van CloverDX ETL & Data Integratie

Per onderzoeksthema (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) benoemen we alle voor- en nadelen van CloverDX ETL & Data Integratie, CloverDX Server, CloverDX Designer en CloverDX Data Integration, et cetera. Deze zijn niet per se definitief want: CloverDX wil natuurlijk in de markt een betere positie verwerven en werkt natuurlijk voortdurend aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit (zoals ondersteuning voor Teradata, datareplicatie, z/OS, gegevenscatalogus, Google BigQuery, Apache Spark, SOA, Siebel, big data integratie en adresverificatie). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Deel hier je ervaring met CloverDX ETL & Data Integratie

Geef hier je ervaring door over CloverDX ETL & Data Integratie. Jouw bevindingen kunnen dan gaan meetellen bij een nog verfijndere beoordeling van de ratings van CloverDX Data Management.

1. CloverDX Data Governance

50%

De leverancier CloverDX doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Governance’. De score bedraagt 50%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: DataOps, databescherming en data privacy. In totaal onderzochten we 12 criteria in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

2. CloverDX Data Connectiviteit

48%

CloverDX doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het thema ‘Data Connectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 48%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: SQL server, Hadoop en Salesforce. In totaal onderzochten we 49 aspecten in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

3. CloverDX Data Infrastructuur

47%

De leverancier CloverDX scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Infrastructuur’ met een score van 47%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: besturingssysteem, datavirtualisatie, datatransmissie, cloud platforms, serverloze data integratie service en serverloze big data integratie. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

4. CloverDX Data Integratie

38%

Het bedrijf doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Integratie’ met een score van 38%. De volgende criteria zijn gehanteerd: ETL, datawarehouse en data flow. We hebben daarbij de volgende twee producten onderzocht: CloverDX Data Integration en CloverDX Data Services. In totaal onderzochten we 171 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. CloverDX Datamanagement

37%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het thema ‘Datamanagement’. De score bedraagt 37%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: databronnen, datamigratie, datapijplijnen, streamingdata, data mapping, data extractie en database containers. We hebben daarbij de volgende twee producten onderzocht: CloverDX Data Management en CloverDX Data Integration. In totaal onderzochten we 71 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

6. CloverDX Datakwaliteit Management

33%

De leverancier CloverDX doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderwerp ‘Datakwaliteit Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 33%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datakwaliteit, datakwaliteit regels, financiële datakwaliteit, datakwaliteit issues, datakwaliteit assessment, datakwaliteit analyse en datakwaliteit dimensies. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. CloverDX Metadata Management

25%

CloverDX scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Metadata Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 25%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: metadata, gegevenscatalogus, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus en metadata repository. In totaal onderzochten we 7 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

8. CloverDX Masterdata Management

13%

De leverancier CloverDX doet het in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Masterdata Management’ met een score van 13%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: masterdatakwaliteit, medewerker masterdata, masterdatakwaliteitsmanagement en masterdatakwaliteitsregels. We hebben daarbij de volgende twee producten geanalyseerd: CloverDX Server en CloverDX Designer. In totaal onderzochten we 17 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

9. CloverDX Self-service Integratie

3%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie niet goed op het onderdeel ‘Self-service Integratie’ met een score van 3%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datawarehouse, self-service datamanagement, self-service datakwaliteit en self-service dataprofiling. In totaal onderzochten we 8 criteria in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

10. CloverDX Datareplicatie

1%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Datareplicatie’, gegeven dat ze hierop 1% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datasynchronisatie, databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie en replicatiemodel. In totaal onderzochten we 32 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

Opleidingen en trainingen CloverDX ETL & Data Integratie

De specialisten van Passionned Group organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke CloverDX trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: CloverDX Server, CloverDX Designer en CloverDX Data Integration. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindoordeel: CloverDX Data Management scoort redelijk

CloverDX heeft een uitgebreid productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. CloverDX ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en scoort de hoogste punten op data governance.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de CloverDX ETL & Data Integratie specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Wij helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST