contact
Ontdek hoe Adeptia ETL presteert in vergelijking met andere leveranciers
Ontdek wat de functies zijn van Adeptia ETL & Data Integratie in vergelijking met andere leveranciers, klik hier voor onze onafhankelijke ETL & Data Integratie Guide™ [jaar]:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • Adeptia ETL vergeleken op meer dan 250 criteria
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
  • Direct inzicht in de prestaties van Adeptia ETL
naar ETL Guide

Adeptia ETL & Data Integratie

In deze bijdrage presenteren we een bondige samenvatting van ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek naar de softwareleverancier Adeptia en zijn productportfolio (zoals Adeptia Connect en Adeptia Suite). Adeptia ETL & Data Integratie scoort in ons onderzoek beter dan CloverDX maar iets slechter dan Fivetran. Adeptia is het meest ontwikkeld in data infrastructuur en komt het minst sterk uit de bus wat betreft masterdata management. De belangrijkste voor- en nadelen van Adeptia Integration, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderdeel (data integratie, ETL, datareplicatie en Datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Adeptia Connect en Adeptia Suite et cetera.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort Adeptia ETL & Data Integratie op bepaalde onderdelen?

Score van Adeptia Integration software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Adeptia ETL & Data Integratie. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2022. Heb je behoefte aan extra informatie over de surveyopbouw? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons uitgebreide onderzoek hebben we in detail gekeken naar alle relevante producten van Adeptia software. We onderzochten maar liefst 290 aspecten. Het onderzoek is verricht vanuit een totaal onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Nevenstaande visualisatie illustreert de sterke en minder sterke kanten van Adeptia Integration op hoofdlijnen.

De Adeptia-analyse is mogelijk gemaakt door grote hoeveelheden publiek toegankelijke data te verzamelen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 1.083 documenten hebben we in de afgelopen jaren van Adeptia onder de loep genomen. In dit proces hebben zowel algoritmes als de materiedeskundigheid van een BI-adviseur op het gebied van ETL & Data Integratie een belangrijke rol gespeeld bij de validatie van de resultaten.

Adeptia en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

Adeptia voert (minimaal) 3 producten in de sfeer van ETL & Data Integratie. We zetten de belangrijkste producten op een rij:

Wat is Adeptia Integration?

Hieronder beschrijven we de belangrijkste features van Adeptia Integration, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Adeptia Connect en Adeptia Suite. Adeptia Integration kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Wil je alles weten over alle eigenschappen (100+) van Adeptia Integration? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Wil je een Adeptia Integration specialist inhuren?

Zoek je een interim Adeptia Integration consultant die materiedeskundig is en een Adeptia Integration-applicatie kan implementeren? Of wil je een softwareapplicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals Adeptia Connect? Je kunt altijd een beroep doen op de Adeptia Integration-specialisten van Passionned Group. Adeptia Integration ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van Adeptia Integration software.
Afbeelding van Adeptia Integration tools.
Schema van Adeptia Integration.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Adeptia Integration. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wat is Adeptia Connect?

Onder deze kop portretteren we Adeptia Connect, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Adeptia Connect-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van Adeptia Connect? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Adeptia Connect software.
Afbeelding van Adeptia Connect tools.
Schema van Adeptia Connect.
Figuur 5, 6 en 7: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Adeptia Connect. Klik op een afbeelding om die te vergroten.

Wat is Adeptia Suite?

In dit deel beschrijven we Adeptia Suite, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Adeptia Suite kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Adeptia Suite? Download hier direct onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Adeptia Suite software.
Afbeelding van Adeptia Suite tools.
Schema van Adeptia Suite.
Figuur 8, 9 en 10: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Adeptia Suite. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Recente innovaties van Adeptia Integration-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Adeptia een negatieve trend in relatie tot ETL & Data Integratie-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatst toegevoegde ‘snufjes’ liggen op het terrein van data integratie > datawarehouse, data connectiviteit > WSDL en data infrastructuur > datavirtualisatie.

Van Adeptia ETL & Data Integratie hebben we de meest actuele versies beoordeeld. Hieronder zie je de opeenvolgende versies van alle ons bekende ETL & Data Integratie-producten van Adeptia:

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Adeptia Connect en Adeptia Suite?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Adeptia ETL & Data Integratie te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Vraag je een offerte aan net voor het einde van de fiscale periode van Adeptia dan kun je vermoedelijk een behoorlijke reductie krijgen op de licentiekosten. Als onderdeel van een cloud-first-strategie is het logisch om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van Adeptia Connect en Adeptia Suite zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support kunnen zeker een behoorlijke druk leggen op je jaarlijkse begroting.

De voor- en nadelen van Adeptia Integration

Tag cloud van Adeptia Integration tools.Figuur 11: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van Adeptia ETL & Data Integratie

In de volgende paragrafen benoemen we alle voor- en nadelen van Adeptia ETL & Data Integratie, Adeptia Connect en Adeptia Suite, et cetera. Er is sprake van dynamiek, want: Adeptia kan momenteel werken aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit (zoals ondersteuning voor CDC, Teradata, MongoDB, z/OS, AIX, ELT, OLAP, Apache Spark, OLE DB en Teradata database). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Jouw mening telt

Geef hier je ervaring door over Adeptia ETL & Data Integratie. Jouw ervaringen kunnen dan gaan meetellen bij een nog beter onderbouwde review van de resultaten van Adeptia Integration.

1. Adeptia Data Infrastructuur

58%

Adeptia doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Infrastructuur’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 58%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: API, REST API, besturingssysteem, SOA, datavirtualisatie en interoperabiliteit. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

2. Adeptia Data Connectiviteit

46%

Adeptia doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie matig op het onderdeel ‘Data Connectiviteit’ met een score van 46%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Hadoop, Salesforce, Apache, AWS en Teradata. In totaal onderzochten we 49 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

3. Adeptia Self-service Integratie

38%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Self-service Integratie’, gegeven dat ze hierop 38% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datawarehouse, self-service datamanagement, self-service datakwaliteit, self-service dataprofiling en self-service dataopschoning. We hebben daarbij de volgende twee producten onder de loep genomen: Adeptia Connect en Adeptia Integration. In totaal onderzochten we 8 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

4. Adeptia Datamanagement

34%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Datamanagement’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 34%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: databronnen, OLAP, realtime, datamigratie, brontabel, datapijplijnen en streamingdata. In totaal onderzochten we 71 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Adeptia Metadata Management

33%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Metadata Management’, gegeven dat ze hierop 33% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: metadata, gegevenscatalogus, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire, metadata repository en impactanalyse. In totaal onderzochten we 7 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

6. Adeptia Data Governance

32%

Het bedrijf scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 32% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: DataOps, databescherming, data privacy en test data. In totaal onderzochten we 12 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Adeptia Data Integratie

29%

Adeptia scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie niet goed op het thema ‘Data Integratie’. De score bedraagt 29%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: ETL, datawarehouse en data flow. We hebben daarbij de volgende twee producten geanalyseerd: Adeptia Connect en Adeptia Integration. In totaal onderzochten we 171 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

8. Adeptia Datakwaliteit Management

23%

De leverancier Adeptia scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Datakwaliteit Management’ met een score van 23%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datakwaliteit, data profiling, data opschoning, datakwaliteit regels, adresverificatie, financiële datakwaliteit en data matching. In totaal onderzochten we 29 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Adeptia Datareplicatie

16%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Datareplicatie’ met een score van 16%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datasynchronisatie, databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie, datareplicatie raamwerk en replicatiemodel. In totaal onderzochten we 32 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

10. Adeptia Masterdata Management

12%

Adeptia scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Masterdata Management’, gegeven dat ze hierop 12% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: masterdata, masterdata integratie, locatiedata, masterdatakwaliteit, masterdatareplicatie, medewerker masterdata en klant masterdata. In totaal onderzochten we 17 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Adeptia software wordt het meest gebruikt door…

De ETL & Data Integratie-software van Adeptia wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functie: business users.

Opleidingen en trainingen Adeptia ETL & Data Integratie

De specialisten van Passionned Group organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Adeptia trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: Adeptia Connect en Adeptia Suite. We maken je natuurlijk ook helemaal vertrouwd met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindoordeel: Adeptia Integration scoort redelijk

Adeptia heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Adeptia ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en is het sterkst in data infrastructuur.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Adeptia ETL & Data Integratie specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Wij helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST