Slimste organisatie | Walraven | Interview

Hou het praktisch en speel volledig open kaart, Be Smart!

Geschreven door
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Walraven Slimste Organisatie van 2010

Twaalf maanden geleden werd Walraven, internationale groothandel in bouw- en installatiematerialen, benoemd tot de slimste organisatie van Nederland. In een interview met Tino Hartsink, ICT manager van Walraven, blikken wij terug op een succesvolle editie van de Business Intelligence Award 2010.

Door klanten en leveranciers geprezen

Walraven werd gewezen op het bestaan van de Business Intelligence Award door hun eigen klanten en leveranciers. “Het was geen vanzelfsprekendheid voor ons om mee te dingen naar de BI Award” verteld ICT manager Tino Hartsink ons. “Klanten attendeerden ons op de prijs en gaven gelijktijdig aan dat zij vonden dat Walraven een goede kans zou maken om de Award te winnen, omdat Walraven haar bedrijfsprocessen zo goed op orde heeft”.

In februari 2010 schreef Tino Walraven in voor de verkiezing van de ‘Slimste organisatie van Nederland’. Met de inschrijving was de eerste stap naar de titel gezet. “We besloten om mee te dingen naar de prijs op voorwaarde dat we wel voor de hoogste plaats zouden gaan: de BI Award 2010 winnen”, aldus Tino.

De slimste

Uit bijna dertig bedrijven die zich hadden ingeschreven voor de Award werd Walraven samen met juweliersketen Lucardi en Holland Casino genomineerd voor de BI Award 2010. Tijdens een grondige selectieprocedure zijn de drie bedrijven op vele facetten doorgelicht om te kijken wie uiteindelijk de slimste organisatie was.

De jury roemde Walraven in oktober 2010 om de positie die het bedrijf in zijn branche heeft veroverd door het gebruik van business intelligence. “Door processen continue te verbeteren, door de oorzaak te achterhalen waarom processen niet goed of minder goed lopen, en door BI in te bedden in ieder proces, wordt je organisatie slimmer” tipt Tino ons.

Open kaart spelen

“Hou het praktisch en speel volledig open kaart, Be Smart!”

Tino Hartsink
ICT-manager Walraven

Door consequent gebruik en analyse van goede informatie en kritieke prestatie indicatoren (KPI’s) wist Walraven onder andere het werkkapitaal met negen miljoen euro te verminderen en de servicegraad te verhogen van 80 naar 95 procent.

BI bedrijfsbreed zorgt voor betere resultaten

Sinds 5 oktober 2010 is Walraven de drager van de titel ‘Slimste organisatie van Nederland’. “We hebben gewonnen omdat de met business intelligence verkregen informatie zich binnen Walraven niet tot één afdeling of één vestiging beperkt, maar het gehele bedrijf omvat. Maar het meest belangrijke is dat BI ons heeft geholpen, en nog steeds helpt, bij het behalen van veel betere resultaten” verklaart Tino.

Het gaat volgens Tino niet alleen om financiële resultaten, maar ook over plezier. “Werken met goede info is enorm leuk en het geeft een enorme kick als je ziet dat je bedrijf hierdoor beter gaat draaien“.

Ongekende aandacht

Vele kranten, tijdschriften en websites hebben aandacht besteed aan de BI Award, het concept ‘De intelligente organisatie’ en de winnaar Walraven. Ook Radio 1 en BNR Nieuwsradio brachten verslag uit van de spannende wedstrijd.

Tino geeft aan dat ze naar aanleiding van het winnen van de prijs veel leuke reacties hebben ontvangen. “Het winnen van de Award en de vele positieve reacties waren voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Daarnaast heeft het winnen van de Award ons veel nieuwe relaties en kennis opgeleverd.

Een echte aanrader!

Buiten dat het leuk is om een Award te winnen is het altijd slim om te weten waar je staat ten opzichte van andere organisaties en ervaringen te delen met anderen” stelt Tino. De huidige titeldrager raadt andere slimme organisaties daarom zeker aan om mee te dingen naar de titel.

Ook dit jaar is de jury op zoek naar organisaties die net zo slim of misschien zelfs slimmer zijn dan Walraven. Denkt u dat uw organisatie kans maakt op de titel? Schrijf u dan snel in via het online inschrijfformulier en wellicht wordt u op 14 februari 2012 benoemd tot slimste organisatie van Nederland.

Benieuwd hoe slim uw organisatie is?

Wilt u weten hoe slim uw organisatie is en meten hoe u scoort ten opzicht van uw branchegenoten? Doe dan de IQ-test voor organisaties. U krijgt direct online én geheel kosteloos gerichte feedback op uw (BI) organisatie.

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met slimste organisatie (walraven) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST