De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Achtste druk van 'De intelligente, datagedreven organisatie' nu beschikbaar

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Eindbaas, keynote speaker & auteur
Inhoudsopgave

Het is een spannende tijd voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van data en kunstmatige intelligentie (AI). Met trots kondigen wij aan dat de 8e druk van ons boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ nu beschikbaar is. Deze nieuwe editie markeert niet alleen een mijlpaal in de voortdurende evolutie van dit veld, maar biedt ook een diepgaand inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen van AI en datagedreven besluitvorming. Een compleet boek waar (generatieve) AI, Business Intelligence, Big Data, machine learning en Data Governance als integraal concept wordt behandeld. Het geheel is immers veel meer dan de som van de afzonderlijke delen. De auteur heeft gezorgd voor een zéér consistent en samenhangend verhaal dat iedereen kan bevatten.

De opkomst van generatieve AI

In de afgelopen jaren is Artificial Intelligence geëvolueerd tot een systeemtechnologie die de kern vormt van veel moderne bedrijven en non-profit organisaties. Met de opkomst van generatieve AI, zoals ChatGPT van OpenAI en Bard van Google, zijn de mogelijkheden voor automatisering en besluitvorming exponentieel gegroeid. In de 8e druk van het boek hebben we generatieve AI en zijn toepassingen in alle hoofdstukken geïntegreerd, waardoor de lezer een diepgaand begrip krijgt van hoe deze technologieën de verdere ontwikkeling stuwen van intelligente, datagedreven organisaties.

Nieuwe structuren en modellen

Een van de belangrijkste toevoegingen is de verduidelijking van de structuur en hiërarchie rond informatieproducten, zoals rapporten, dashboards, data-analyses en machinelearningmodellen. Dit concept is nu consequent doorgevoerd in alle hoofdstukken. We introduceren ook het CRoss Industry Standard Process for Data Mining (CRISP-DM) en koppelen dit aan de 15 stappen in het AI-proces, waardoor lezers een duidelijk pad krijgen voor de implementatie van deze technologieën.

Digitale transformatie en data-architectuur

Digitale transformatie staat centraal in het boek, met een focus op de recente ontwikkelingen in data-architectuur. De opkomst van technologieën die zowel reguliere gegevens als big data in een datalake kunnen opslaan, biedt ongekende kansen. Dit concept van een ‘datafabriek’ vereenvoudigt de data-architectuur aanzienlijk en wordt uitgebreid besproken. Bij de implementatie van een datawarehouse is de fysieke database nu compleet overbodig geworden. Ook het concept van Data Mesh en het belang van masterdata worden in dit licht onderzocht. Het boek fungeert als een handleiding voor de vele aspecten van data en de transformatie naar een intelligente, datagedreven organisatie. Ook het zeer interessante concept van Digital Twins heeft daarom in deze compleet herziene editie een prominente plek gekregen.

Brede groep studenten

De 8e druk van ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ is een essentieel studieboek voor het hoger onderwijs. Het maakt complexe concepten zoals Business Intelligence, Analytics en Artificial Intelligence toegankelijk en begrijpelijk voor een brede groep studenten. 8e druk van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie' is nu beschikbaarDit leerboek wordt al verplicht voorgeschreven in modulaire opleidingen binnen diverse vakgebieden, waaronder Organisatiekunde, Bedrijfseconomie, en Informatiekunde. Het biedt studenten de kans om de essentie van deze cruciale, moderne vakgebieden grondig te begrijpen, een onmisbare vaardigheid in de huidige datagedreven wereld. Nieuw in de 8e druk is de beknopte maar orginele samenvatting van elk hoofdstuk op basis waarvan de docent en de studenten de leerdoelen kunnen opstellen.

De toekomst van BI en AI

Ondanks de veelbelovende toekomst van BI en AI, zijn er ook nog genoeg uitdagingen. Denk dan aan de groeiende macht van de grote techbedrijven, synthetische data en deepfake-technologie. De toekomst zal ook grote veranderingen met zich meebrengen voor de werkwereld en tal van beroepen, met AI die een potentieel heeft om de jaarlijkse productiviteit met 1% tot 3% te verhogen.

Met deze nieuwe druk zijn we klaar om de uitdagingen en kansen van een datagedreven toekomst aan te gaan. We kijken ernaar uit om samen met jou deze fascinerende reis te vervolgen. Bestel hier direct jouw exemplaar.

Bestel nu de bestseller 'De intelligente, datagedreven organisatie' (8e druk)

Productafbeelding van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Benut de kracht van Generatieve AI, maar blijf kritisch en waakzaam
Benut de kracht van Generatieve AI, maar blijf kritisch en waakzaam
Uitgelichte afbeelding Crash course 'De intelligente, datagedreven organisatie'
Crash course 'De intelligente, datagedreven organisatie'
Uitgelichte afbeelding Datagedreven werken: neem afscheid van de status quo
Datagedreven werken: neem afscheid van de status quo

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring