Lean coaching: benut de voordelen van een ervaren Lean coach

Master Black Belt LEAN Six Sigma
Door: Jan Bond MSc
Master Black Belt LEAN Six Sigma
Inhoudsopgave

Vaak brengen Lean inspanningen nog niet voldoende resultaten. Na de gebruikelijke goede eerste resultaten zakt het animo weg en is continu verbeteren weer terug bij af. De verbeterteams merken dat de hiërarchie en huidige cultuur hen in de weg staat. En ze vinden het lastig om dat aan te kaarten en te doorbreken. Ook is er vaak een probleem met het motiveren van medewerkers door de leidinggevenden. Herken je dit? Met een Lean coach van de Passionned Group ga je ervaren hoe je dit patroon voor eens en voor altijd kunt doorbreken.

Lean heeft al goede resultaten gebracht, maar hoe hou je het vol?

Er komt best veel kijken bij het goed inzetten van Lean. Een aantal mensen zijn al getraind in Lean en er enthousiast mee bezig geweest. Maar er zijn ook hobbels die je nog moet zien te nemen:

 • Hoe te zorgen dat jouw organisatie gaat bewegen richting het gewenste gedrag?
 • Hoe bepaal je hoe diepgaand je Lean moet toepassen in verschillende situaties?
 • Met welke projectaanpak zet je de juiste stappen en beheers je effectief de Lean valkuilen?
 • Hoe om te gaan met wantrouwen en weerstand bij medewerkers en managers?
 • Hoe het grotere plaatje vast te houden: de kanteling naar een intelligente Lean organisatie?
 • Hoe zorg je voor het overslaan van het enthousiasme over Lean en de resultaten naar andere groepen binnen de organisatie?

Als je deze situatie herkent dan is Lean Coaching een goede volgende stap voor je.

Het sneeuwbaleffect van goede resultaten

De succesbeleving die je en anderen in de eerste fase van de invoering van de Lean filosofie hebben gehad wil je overbrengen op collega’s. Het werken in silo’s moet tot het verleden gaan behoren. Dat gun je jouw collega’s en natuurlijk de klant. Om werkelijk veel betere resultaten te realiseren moet de hele organisatie de Lean principes omarmen en doorleven.

Verder komen met Lean

Lean Opleiding Black Belt . Na het volgen van deze 5-daagse Lean Opleiding Black Belt ben je als gecertificeerd Black Belt uitstekend in staat om zelfstandig processen te verbeteren en besparingsprojecten binnen je organisatie te leiden.Ga de uitdaging aan, ontdek meer

Hoe ziet Lean coaching eruit?

In een Lean Coaching traject helpen we je verder te bouwen aan de reeds opgedane praktijkervaring in jouw eigen werkomgeving. We zorgen dat je jouw potentieel maximaal kunt inzetten om het beste voor jouw organisatie en team te realiseren. De coaching vindt plaats op jouw werk en is maatwerk. Maatwerk zowel qua inhoud als qua frequentie en omvang van de begeleiding. Je leert zeer effectief doordat je de verschillende leerstijlen combineert:

 • doen & ervaren
 • waarnemen & reflecteren
 • analyseren & experimenteren

Belangrijke change management uitgangspunten

Daarbij komen zowel de geavanceerde toepassing van Lean principes aan de orde. Maar zeker ook het omgaan met weerstand, belangrijke change management uitgangspunten, PDCA-verbetercirkels, KPI’s, klantgericht denken en effectief gedrag. Precies wat je nodig hebt om de resultaten, jezelf en jouw collega’s verder te laten groeien. Je wordt gecoacht door Lean expert Willem van der Does MBA MCM MDS.

Lean coaching: meer houvast om veranderingen door te voeren

Onze lean coaches geven leidinggevenden en projectmanagers houvast om effectief veranderingen in organisaties zelf door te voeren volgens een uniek recept: klantdenken + KPI’s + data analyse + Lean processen + feedback = datagedreven verbeteren.

Door deze coaching ben je nog beter in staat om Lean programma’s en projecten te leiden. Zodat de kwaliteit van de organisatie verbetert, jouw klanten en medewerkers tevredener zijn en je financiële resultaten toenemen.

Wat zijn de voordelen van een Lean Coach?

 • Je krijgt feedback over de Lean inspanningen die jij en jouw collega’s al geleverd hebben
 • Je reflecteert samen met de coach op je eigen rol en inspanningen
 • Je krijgt inzicht in de mogelijkheden om nog makkelijker resultaten te boeken
 • We helpen je de Lean doorstart in jouw organisatie te maken
 • Je krijgt nieuwe inspiratie die je direct kunt toepassen, het rendement is dus verzekerd.

Direct meer effect realiseren?

Wil je ook meer Lean-verbetertrajecten in jouw organisatie tot een succes maken en de beoogde resultaten verzilveren en verankeren? Neem dan gerust contact op met onze Lean coaches.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in Lean coachingPassionned Group is dé datagedreven Lean verbeterspecialist. Onze ervaren & gepassioneerde adviseurs helpen je graag persoonlijk bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie waar lean processen de standaard zijn.

Neem contact met ons op

Jouw Lean coach & trainer

Jan Bond - Master Black Belt LEAN Six Sigma

JAN BOND MSc

Master Black Belt LEAN Six Sigma

Gijs Eerdmans - Lean coach

GIJS EERDMANS

Lean coach

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Lean verbeteren & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Jan Bond - Master Black Belt LEAN Six Sigma

JAN BOND MSc

Master Black Belt LEAN Six Sigma

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
4,4
sterren klanttevredenheid
___
consultants & docenten
3
kantoren
18
jaar ervaring