contact

Tom Langerak

Artificial Intelligence en BI Analytics

Tom Langerak heeft een achtergrond als elektronicus en heeft artificial intelligence gestudeerd. Dit brede perspectief heeft Tom geholpen de meest uiteenlopende projecten tot een goed einde te brengen. Bovendien blijkt de kennis van moderne hardware, AI en BI met de snelle opkomst van IoT een boeiende combinatie. Tom werkte onder andere voor Apple, N-control, de voormalige Grenswisselkantoren, Rentex en het CBS. Hij is een Certified Business Intelligence Professional (CBIP).

De rode draad

foto Tom LangerakDe rode draad in Tom’s carrière wordt gevormd door een sterke drive om complexe onderwerpen sterk te vereenvoudigen. Hij hanteert het principe “Make everything as simple as possible, but not simpler”. Deze aanpak leidt regelmatig tot onorthodoxe oplossingen en vooral tot grote tevredenheid bij klanten. Dat past goed bij een ander motto van Tom, “Always give your customers more than they expect”, dat hij van een vroegere werkgever leerde.

De specialisaties van Tom

Een speciale voorkeur voor projecten heeft hij niet zolang er maar een lastig probleem moet worden opgelost. Zijn focus ligt daarbij op een of meer van de volgende activiteiten / rollen:

✓ Hardware design (sensoren & IoT)
✓ Software development
✓ Industriële data analyse
✓ Research & development
✓ Architecture review
ICT management
✓ Business analyse
✓ BI architect
Projectmanagement

Data analyse op een olietanker

Over vrijwel alle zijn projecten kan hij een boeiend verhaal vertellen. Hoe vaak maak je het bijvoorbeeld mee dat je drie weken als data analist mag werken op een olietanker (op zee) om de efficiëntie van de motoren te verbeteren? Er springen er nog een paar uit, zoals de complete organisatorische en technische transitie van de voormalige Grenswisselkantoren, met als harde deadline de introductie van de Euro.

Tom was eerder in dienst bij Apple en heeft geholpen bij de ontwikkeling van een logistiek systeem voor service parts (met embedded BI) en de softwareontwikkeling voor het semiautomatische distributiecentrum. Voor dit distributiecentrum heeft Tom ook een kennissysteem ontwikkeld waarmee de doorlooptijd van configuratieprocessen sterk verbeterd werd.

Kennis is vooral iets om te delen

Ondanks Tom’s uitgebreide technische kennis speelt de aandacht voor menselijke aspecten in het algemeen en kennisoverdracht in het bijzonder een cruciale rol. Kennis vindt hij vooral iets om te delen en om die reden begon hij al in de jaren ’80 trainingen te geven in Europa en het Midden-Oosten.

Tegenwoordig blijft hij wat dichter bij huis, Tom geeft al 10 jaar Data Warehouse en Business Intelligence & Analytics trainingen, voornamelijk voor het CBIP certificeringstraject van TDWI. Tijdens die trainingen probeert hij vooral ook minder bekende onderwerpen zoals datavirtualisatie en data warehouse automation onder de aandacht te brengen.

Voorbeelden om de moeilijkste problemen uit te leggen

“Tom is een zeer goede trainer voor gebruikers van datawarehouses. Met zijn deskundige kennis en ervaring gebruikt hij de mooiste voorbeelden om de moeilijkste problemen uit te leggen. Hij is zeer betrouwbaar en professioneel in zijn voorbereidingen van de lessen. En last but not least is hij een heel interessante man om mee te werken.”

Lennaert Wong
CBS

Objectief advies door Tom Langerak?

Wil je een objectief advies over jouw BI, of heb je vragen over waar en hoe je moet beginnen met BI? Neem vrijblijvend contact op met Tom om te bespreken hoe je samen hem de meest pragmatische antwoorden op jouw vragen kan vinden.

Neem contact met mij op

Reviews over "Tom Langerak"

Hans de Munnik | IT Manager | N-Control | 1 mei 2019

Bij NControl heeft Tom zijn opdracht als BI architect en teamleider op een zeer professionele manier uitgevoerd met als resultaat een goed gestructureerd datawarehouse en heldere werkprocessen. Tom is in staat om razendsnel tot de kern van een probleem te komen, zowel op IT-technisch als op organisatorisch gebied. Ik vond het prettig om in hem een goede sparringpartner te vinden bij het uitstippelen van onze BI strategie.

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST