Passionned Group™

Leo Kerklaan: ervaren strategieprofessional, auteur en docent

Leo KerklaanLeo Kerklaan is strategie-professional. Hij adviseert, doceert en schrijft over tal van aspecten van strategisch performance management. Hij heeft advieservaringen in tal van sectoren van het bedrijfsleven, maar ook bij de overheid. Hij werkt niet alleen in Nederland. Leo voert regelmatig ook wereldwijd opdrachten uit in een groot aantal verschillende regio’s. Hij is auteur van diverse managementboeken waaronder de best-seller ‘De cockpit van de organisatie’, hij is associate partner bij de Passionned Group en docent bij de Passionned Academy. Op deze pagina presenteert Leo zichzelf.

Inhoudsopgave

Achtergrond

Na zijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij vijftien jaar lang managementfuncties vervuld, aanvankelijk als operations manager bij de Postbank en later bij Fokker Aircraft als quality assurance manager. In 1988 trad hij als vennoot toe tot Holland Consulting Group en werkte daar 25 jaar. Sinds 2012 is hij associate partner bij Passionned Group en werkt hij als docent en consultant aan het intelligenter en meer agile maken van organisaties, de besturing en helpt het management bij grote vraagstukken.

Focus op performance management

In zijn adviespraktijk concentreert Leo Kerklaan zich op performance management. Hij adviseert bedrijven over hun businessmodel en te maken strategische keuzes. Hij helpt managers bij het realiseren van specifieke kwaliteits- en prestatieniveaus die afgeleid zijn van de strategie of het langetermijnbeleid. Regelmatig adviseert hij ook bij het ontwerp van KPI-dashboards en de strategie-implementatie. Voor dit doel heeft hij specifieke workshops en trainingen ontwikkeld die veel managementteams volgen. Hieruit zijn de masterclasses ontstaan die hij speciaal voor Passionned Group geeft.

Boeken van Leo Kerklaan

Leo heeft verschillende boeken op zijn naam staan over prestatieverbetering. Twee boeken trekken steeds weer de aandacht.

Trendsetter

In 1996 verscheen de eerste versie van Leo’s boek ‘De Cockpit van de Organisatie’. Toentertijd was het grote vraagstuk ‘hoe moet je een goede set KPI’s ontwikkelen?’ De Cockpit was het eerste Nederlandse boek dat hierop antwoord gaf. In latere drukken van ‘De Cockpit’ is veel toegevoegd; zo werd het ontwikkelen van KPI’s duidelijker verbonden met de strategie van de organisatie en ook werden operationele KPI’s beter gedefinieerd. De 5e druk is aanzienlijk verrijkt met een beschrijving van de veranderkundige aspecten en gaat tevens in op het bewaken van de implementatie-voortgang.

Vernieuwer

Ondertussen tikt de tijd verder. Steeds duidelijker wordt dat het centrale probleem van bouwen en genereren van businessmodellen (zoals strategy mapping) geen antwoord geeft op vragen als ‘wat moeten we morgen doen?’ ; of ‘leidt deze aanpak tot omzetvergroting?’. Deze modellen zien er optisch vaak goed uit, maar laten niet de juiste oorzaak en gevolg-verbanden zien die bepalend zijn voor de performance. Leo heeft als aanvulling op ‘De Cockpit’ nu zijn ‘Business flight simulator’ ontwikkeld. Deze aanpak gebruikt de principes van ‘strategy dynamics’ waarmee het mogelijk wordt om prestaties met een businessmodel in de tijd te simuleren en ‘what if’ analyses uit te voeren. In zijn masterclasses laat Leo de deelnemers hiermee kennismaken.

Masterclasses

Leo brengt zijn kennis en ervaring met veel plezier over. Voor dat doel heeft hij enkele masterclasses ontwikkeld. In deze masterclasses krijgen de deelnemers theorie en achtergronden, maar zij kunnen ook aan hun eigen vraagstukken en cases werken. De trainingen zijn zeer interactief, maar via mini-colleges vindt er ook een intensieve kennisoverdracht plaats.

Profiteer van Leo’s nieuwste inzichten

Wil je ook profiteren van de nieuwste inzichten op het gebied van performance management, de wendbaarheid van organisaties en strategy dynamics?

neem contact met mij op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Leo Kerklaan - Associate Partner

mr. LEO KERKLAAN

Associate Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18