Nieuwsbrief Passionned Group - april 2011


De lente is aangebroken

De lente is aangebroken en de zon geeft Passionned Group altijd veel nieuwe energie. De afgelopen weken hebben er dan ook weer veel nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo zijn wij gestart met een aantal nieuwe opdrachten bij klanten, is het startsein gegeven voor een grootschalig onderzoek naar de PDCA cyclus, en zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met ICT Media (bekend van de CIO day) voor de uitreiking van de Business Intelligence Award 2012.

BI in de zorgsector

In deze nieuwsbrief leest u meer over al deze ontwikkelingen. Tevens kunt u in deze nieuwsbrief een artikel lezen over Business Intelligence in de zorgsector, de uitslagen van de poll op onze website over strategische performance verbeteringen, en besteden wij aandacht aan de Management Update van deze lente ‘project management & performance’ die op 26 mei a.s. zal plaatsvinden.

De Management Update van 26 mei a.s.

Peter Storm, hoogleraar Bedrijfs- en bestuurswetenschappen en Bernard Vuijk, consultant bij Passionned Group, presenteren de resultaten van recent onderzoek naar de relatie tussen project en projectmanager. Onderzoek heeft aangetoond dat slechts 20% van alle projecten een succes wordt en dat de werkwijze van de projectmanager doorslaggevend is voor het welslagen van het project. Maar hoe zorg je als projectmanager nu dat projecten een succes worden?

Tijdens de Management Update op 26 mei a.s. zal hij enkele opmerkelijke conclusies uit het onderzoek presenteren. Tevens zal gastspreker Peter Storm, hoogleraar Bedrijfs- en Bestuurswetenschappen aan de Open Universiteit Nederland, spreken over hoe een projectmanager zijn aanpak kan afstemmen op de aard van het project om zodoende een grotere kans op succes te hebben.

Het beloofd weer een zeer interessante en leerzame bijeenkomst te worden.

Interessante bijeenkomsten

De afgelopen bijeenkomsten die Passionned Group heeft georganiseerd waren zeer geslaagd. De opkomst was groot, er vonden interessante discussies plaats en de middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Ook de pers toonde interesse in de onderwerpen die werden aangesneden op 3 maart jl. tijdens de Management Update over slimmere zorg. Een interview met Rob Adolfsen, consultant bij Passionned, verscheen begin maart in de Stentor: “Zorg heeft meer gezond verstand nodig”.

Onderzoek PDCA & performance

Bij Passionned werken nieuwsgierige gepassioneerde mensen die meer willen weten over de inmiddels magische PDCA cyclus. Want wat houdt die cirkel nu precies in? En betekent gebruik ervan inderdaad dat de kwaliteit per definitie omhoog gaat en dat de performance van een organisatie verbetert? Interessante vragen waarop wij graag het antwoord willen weten.

In samenwerking met het vakblad ‘Kwaliteit in bedrijf’ is Passionned daarom gestart met een grootschalig onderzoek ‘PDCA & performance’. Graag roepen wij alle managers op om mee te doen aan dit verdiepingsonderzoek.

BI Award 2012

Wij zijn verheugd u te kunnen informeren over de recent tot stand gekomen samenwerking tussen de BI Award en ICT Media, zusterbedrijf van Alex van Groningen. Beide bedrijven zijn bekend van onder meer de CIO day, CFO day, het onafhankelijke CIO magazine en de dinnershows.

ICT Media zal de uitreiking dit (na)jaar hosten op één van haar evenementen. ICT Media biedt een platform en netwerk dat uitstekend past bij de BI Award. Met ICT Media als partner belooft de BI Award dit jaar een extra groots spektakel te worden. Organisaties kunnen zich nog steeds inschrijven en meedingen naar de felbegeerde titel ‘Slimste organisatie van Nederland’.

Strategische performance verbeteringen

De afgelopen maanden heeft Passionned een poll gedraaid om te onderzoeken waar de projecten en programma’s voor strategische performance verbeteringen op gericht zijn. Uit de antwoorden blijkt onder meer dat in 42% van de gevallen de strategische performance verbeteringen gericht zijn op het vergroten van de flexibiliteit.

Na de terugval van de economie blijken organisaties vooral strategieën te hanteren die gericht zijn op het snel kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving, kostenbesparing en vergroten van de zelfwerkzaamheid.

Nieuws en tips om slimmer te werken en te sturen:

Wij hopen u met deze nieuwsbrief te inspireren en aan het denken te zetten over intelligente organisaties, project performance en de PDCA cyclus. Wij zijn benieuwd naar uw mening en praktijkervaring. Wij nodigen u dan ook graag uit om mee te discussiëren tijdens een van de Management Updates. Passionned staat ook altijd open om vrijblijvend te sparren over uw eigen organisatie.

Floor Doggenaar

Business & Public Relations – Passionned Group

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met nieuwsbrief passionned group - april 2011 (nieuws van pg) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15