KPN Mobiel en CFI slimste organisaties van Nederland


Utrecht, 20 maart 2006 – KPN Mobiel en het CFI hebben op dit moment de meest intelligente organisatie van Nederland. Dat blijkt uit het juryrapport van de Business Intelligence Award en een landelijk onderzoek dat door IDC over Business Intelligence is gehouden onder tweehonderd-negen-en-zeventig organisaties van meer dan vijftig medewerkers.

Er dongen bijna vijftig organisaties mee

Van deze organisaties dongen er bijna vijftig mee naar de Business Intelligence Award 2005, een prijs voor de ‘Meest intelligente organisatie van het Jaar’, waar een prachtige bronzen uil als trofee aan is verbonden.

Twee bronzen uilen

Op het Congres & Expo Business Intelligence van donderdag 16 maart jl. heeft juryvoorzitter mr. Leo Kerklaan de twee bronzen uilen overhandigd aan KPN Mobiel en het CFI (Centrale Financiën Instellingen). “Beweeglijkheid en klantoriëntatie zijn voor de jury doorslaggevend geweest om aan KPN Mobiel de eerste prijs toe te kennen in de categorie profit. Deze organisatie is al jarenlang in veranderingsprocessen gewikkeld en heeft na het overwinnen van de nodige moeilijkheden kans gezien om een sterke oriëntatie op de klant te realiseren.” aldus juryvoorzitter Kerklaan. Over het CFI, een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, is de jury niet minder positief: “Er vond een transformatie plaats van administratieve afhandelaar naar informatiemakelaar en adviseur onder andere voor de verdeling en bewaking van onderwijsbudgetten. Het CFI is daarmee een leading expertise- en informatiecentrum geworden in het onderwijsveld.” Ook mocht het CFI de publieksprijs in ontvangst nemen: een ballonvaart voor 6 personen.

Lees het volledige juryrapport.

Nominaties voor ASVZ, T-Mobile en het Kadaster

Tijdens de juryvergadering van donderdag 16 februari jl. bij De Baak in Noordwijk, enkele weken eerder, waren KPN Mobiel en het CFI al genomineerd, naast vier andere organisaties. De jury heeft op basis van ruim zeventig criteria ook T-Mobile, de industriële onderneming Festo, het Kadaster en de zorginstelling ASVZ genomineerd. Op 23 februari jl. hebben de zes genomineerden hun intelligente organisatie in Haarlem achter gesloten deuren voor de jury gepresenteerd. “De genomineerden vielen onder andere op door hun aandacht voor het menselijk kapitaal, een klant- en prestatiegerichte cultuur en het structureel gebruiken van informatie en kennis in besluitvormingsprocessen van hoog tot laag.” zegt jurylid Daan van Beek, auteur van het ‘Boek Business Intelligence: De intelligente organisatie’ en managing director van Passionned Group.

Daarin ligt de toekomst van ondernemingen

De twee winnaars hebben hun intelligentie organisatie niet alleen opgezet voor een betere klantoriëntatie, het verminderen van de bureaucratie en het vergroten van het adaptieve vermogen. Het heeft bij hen ook daadwerkelijk geleidt tot betere ondernemingsresultaten. “Het is essentieel dat organisaties intelligenter en creatiever worden, want daarin ligt de toekomst van het succes van ondernemingen” aldus dr. René Tissen, hoogleraar aan de Universiteit Nyenrode.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met kpn mobiel en cfi slimste organisaties van nl (dutch bi award) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15