Bij de 6e druk | Boek De intelligente organisatie
Werk aan een datagedreven, intelligente organisatie met data science, BI en KPI's.

wendbare medewerkers
meer succesverhalen
afbeeldingen in kleur
het grote belang van feedback
bestel de 6e druk

De ontwikkelingen gaan snel

In deze compleet herziene druk is al het materiaal geactualiseerd conform de laatste inzichten. De ontwikkelingen binnen het vakgebied gaan snel. Ook als auteur moet je continu bijblijven en wendbaar zijn. Data Science komt nu veel nadrukkelijker naar voren. Analytische modellen, Big Data en datalakes worden uitgebreid behandeld en geïllustreerd met inspirerende voorbeelden. Ook privacywetgeving, open data en ethiek krijgen de aandacht die ze verdienen.

De wendbare medewerker

Onder andere naar aanleiding van Leo Kerklaan’s nieuwe boek ‘De wendbare organisatie’ wordt nu ook meer ingegaan op dat thema en de wendbare medewerker. In dat kader wordt er ook meer aandacht besteed aan het scrumproces en het grote belang van feedback. Bij de beschrijving van de rollen en competenties van de intelligente organisatie is natuurlijk de rol van data scientist toegevoegd.

De leesbaarheid sterk verbeterd: minder tekst & meer informatie

De leesbaarheid is sterk verbeterd, er zijn nieuwe succesverhalen toegevoegd over Big Data & Analytics, en er is een recept opgenomen om te komen tot onvervalste KPI’s en waardevolle inzichten. Verder wordt BI waar relevant steeds ingebed in een cyclus van continue verbetering: de relatie met performance management en de PDCA cyclus. Met BI en datagedreven werken ga je elke dag een beetje beter presteren.

Uitgebreide toelichting op actuele zaken

De voor- en nadelen van BI in de Cloud, de Data Vault en de kracht van Predictive Analytics en Visual Data Discovery worden uitgebreider belicht. Evenals de randvoorwaarden van die zaken voor succes.

Meer eenvoudige praktijkvoorbeelden op organisatorisch vlak

Ook op organisatorisch vlak zijn er veel verbeteringen doorgevoerd. Het kantelen van de organisatie komt helderder naar voren door de praktijkvoorbeelden die erin zijn opgenomen.

Afbeeldingen in kleur

In deze druk zijn ook alle afbeeldingen in kleur en groter gemaakt, er is een compleet nieuwe cover ontworpen en zijn de samenvattingen compleet herschreven. Er zijn uiteraard ook enkele bugfixes doorgevoerd en het prachtige verhaal van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord is toegevoegd aan de groeiende lijst met voorbeelden van intelligente organisaties.

Het recept om jouw organisatie slimmer te maken

Met deze complete herziening krijgt de intelligente organisatie een meer en meer volwassen karakter. Beter onderbouwd met praktijkvoorbeelden, duidelijker uitgelegd en strakker neergezet. Met deze herziene druk, die het concept Intelligente organisatie verbindt met Business Intelligence, Data Science en informatiegestuurd werken, heb je het recept in handen om als bestuurder, manager of consultant jouw organisatie substantieel slimmer te maken.

Ik hoop dat je deze nieuwe druk zult waarderen.

Januari 2018

Daan van Beek
Eindbaas Passionned Group

nu bestellen

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met bij de 6e druk (boek de intelligente organisatie) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15