Bizzscore | 100% onafhankelijke vergelijking | Alternatieven
Gedegen expert-review van Bizzscore. Klik hier voor onze onafhankelijke BI-gids 2019:

 • 100% onafhankelijke informatie
 • Bizzscore op 197 criteria vergeleken
 • Gebruikt in meer dan 100 landen
naar de BI-gids

Bizzscore: de Nederlandse performance management oplossing

Bizzscore is een oplossing die in ons onderzoek valt in de categorie innovatieve en niche producten. Deze categorie is bedoeld voor producten die gericht zijn op het ontwikkelen van een specifieke toepassing van Business Intelligence. Het product Bizzscore richt zich voornamelijk op performance management. Het is eigenlijk niet geschikt als algemene Business Analytics-software.

Bizzscore ondersteunt veel modellen op het gebied van performance- en kwaliteitsmanagement. Denk aan modellen zoals de balanced scorecard, INK-modellen, EFQM en diverse andere kwaliteitsmodellen.

Deze software borduurt voort op Microsoft BI

Bizzscore is eigenlijk geen apart softwareproduct, maar kan worden gezien als een ‘add-on’ op de Microsoft BI-productstack. De basis is Microsoft SQL-server. De producten van Microsoft heb je al binnen je organisatie aanwezig of moet je apart aanschaffen.

Modulaire opbouw van Bizzscore

Het productportfolio van Bizzscore bestaat uit meerdere modules: Portal, Bizzdefiner, Bizzdata, Bizzforms en Bizzmanager. Al deze modules werken naadloos met elkaar samen. De organisatie achter deze tool claimt dat je met haar oplossing een tijdsbesparing kan realiseren van 60% op periodieke rapportages. En dat je met hun tool 40% sneller en efficiënter kan rapporteren.

Business Intelligence Tools Survey

Performance management kan je niet los zien van Business Analytics. Al sinds 2007 volgen wij de BI-markt en brengen elk jaar de Business Intelligence Tools Survey uit. Hierin zie je snel welke BI en performance management oplossingen goed scoren. De survey is vaak het startpunt voor een toolselectie.

Naar de BI Tools Survey

Axians: de leverancier van Bizzscore

Bizzscore is oorspronkelijk gemaakt door EFM-software en is in 2012 verkocht aan VCD en nu is Axians de eigenaar. Het is één van de grotere IT-leveranciers van Nederland en heeft daar meer dan 800 medewerkers in dienst. Ze hebben een ‘full-service’ dienstverleningspakket, zoals ze het zelf zeggen. Van consultancy en applicatieontwikkeling tot aan het leveren van infrastructuur en beheer.

Axians is een merk van het Franse VINCI Energies en levert naast het product Bizzscore ook Qlik en SAP BI-oplossingen. Het is mogelijk om bij hen ook producttrainingen te volgen en voor BI-vragen is een aparte helpdesk ingericht. Bizzscore is vooral bekend in de Benelux en Axians richt zich met deze oplossing op specifieke deelmarkten zoals gemeenten, zorg, retail, verzekeraars en waterschappen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Bizzscore suite?

De meest genoemde voordelen van Bizzscore suite zijn:

 • Bizzscore is specifiek gemaakt voor performance management en kwaliteitsmanagement doeleinden.
 • Het bekijken van details, de drill-down functie, is eenvoudig en het pakket is volledig Nederlandstalig.
 • Het product ondersteunt digitaal de ‘Plan, Do, Act en Check-cyclus’ ook wel PDCA-cyclus genoemd.
 • De applicatie kan veel soorten performance- en kwaliteitsmodellen aan.
 • De oplossing is gebouwd bovenop de welbekende Microsoft BI-stack.

Natuurlijk heeft Bizzscore meer voor- en nadelen. In onze Business Intelligence Tools Survey 2019 kom je ze allemaal te weten.

Waar moet je op letten bij de Bizzscore suite?

De Bizzscore suite heeft niet alleen voordelen. Hieronder noemen we de belangrijkste aandachtspunten:

 • Bizzscore is een relatief kleine speler op de BI-markt. Het bedrijf Axians heeft ook kennis van andere Business Intelligence tools, maar dat maakt haar natuurlijk niet onafhankelijk.
 • Het product is uitermate geschikt voor performance- en kwaliteitsmanagement, maar veel minder als een totale BI-oplossing.
 • Als een organisatie Bizzscore gebruikt, moet er voor BI naar een aparte oplossing worden gezocht. Die dan naast de tool draait.
 • Bizzscore draait bovenop de Microsoft stack en hiervoor moet je aparte licenties afsluiten.

Als je werkelijk alle plus- en minpunten van Bizzscore wilt weten, bestel dan onze Business Intelligence Tools Survey 2019.

Strategische positionering Bizzscore suite

Bizzscore software is een specifiek product dat zich focust op de performance management en kwaliteitsmanagementmarkt. Het is beschikbaar in de Benelux en heeft verder geen internationale aspiraties. De oplossing kan niet tippen aan veel van de generieke BI-oplossingen die voorhanden zijn. Zoals al in het begin is gezegd, is het een product dat valt in de categorie innovatieve en niche producten. In de Passionned Parabola voor BI & Analytics zie je direct waar de tool staat, ten opzichte van haar concurrenten.

Bekijk marktpositie

Bizzscore vergeleken met andere BI-tools

Bizzscore bedient een specifieke markt, maar is zeker in de BI-markt niet de enige die functionaliteit aanbiedt op het gebied van performance en kwaliteitsmanagement. Als je wilt weten welke tools er nog meer in aanmerking komen, of je wilt de vraag beantwoorden of deze tool voor jou toch misschien voldoende functionaliteit biedt op het gebied van BI, dan is ons Business Intelligence Tools Survey, de oplossing. Per product zie je welke functionaliteit wel en niet wordt geboden. Op 197 kenmerken zijn de pakketten met elkaar vergeleken. Het is dus de manier om snel tot een afgewogen oordeel te komen. Deze survey is direct via de website te bestellen.

Bekijk de survey

Wil je Bizzscore aanschaffen of nog beter gebruiken?

Bizzscore aanschaffen of nog beter gebruiken?Bizzscore is een specifieke oplossing die misschien prima bij jouw organisatie zal passen, maar hoe ga je met de bredere informatiebehoefte van je organisatie om? Sluit deze tool aan bij de volwassenheid van je organisatie? De experts van Passionned Group hebben zowel verstand van Business Intelligence alsook van besturingsconcepten zoals Balanced scorecards, INK-methode, EFQM en alle andere mooie afkortingen die bij performance management en kwaliteitsmanagement worden gebruikt.

Bizzscore is zeker niet de enige BI-tool die goed scoort op performance management. Kijk ook eens bij andere leveranciers. Je wordt soms verrast wat Enterprise BI-leveranciers op dit gebied kunnen leveren.

Meer BI Tools

Het is meer dan alleen een tool aanschaffen

Performance management invoeren in een organisatie is meer dan alleen een tool aanschaffen en implementeren. Onze experts helpen organisaties snel op weg. Samen zorgen we ervoor dat je organisatie snel volwassener wordt. Wil je meer weten over hoe je Bizzscore het beste kunt implementeren of wil je eens doorpraten over performance- en kwaliteitsmanagement, neem dan contact op met een van onze experts.

Meer weten over Bizzscore of performance management?

Met een uitgebreide BI kennisbank, diverse soorten Business Analytics opleidingen, onafhankelijke advisering en onderzoek staat Passionned Group al sinds 2004 voor je klaar als de onafhankelijke kennisvraagbaak op de terreinen van Business Analytics, performance- en kwaliteitsmanagement. Neem contact met ons op als je de volgende stap wilt zetten naar een intelligente organisatie.

Neem contact met ons op

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met bizzscore (100% onafhankelijke vergelijking) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Mark de Kort, Associate Partner (Bizzscore specialist)

drs. MARK DE KORT

Specialist in performance management & Bizzscore

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15