Beoordelingen over de intelligente organisatie


Marguarita Smetsers | Gemeente Breda | 04 Jun. 2020

Mooi dat je weer een nieuwe editie af hebt, die weer aansluit op de wereld van nu. Het boek wat wij kregen tijdens de masterclass wordt nu veelvuldig gebruikt binnen de gemeente Breda. Ik heb mijn collega al verwezen naar het boek voor de opzet van het programma datagedreven sturing en zelf gebruik ik het voor het opzetten van het fundament rondom datagedreven sturing, binnen datzelfde programma. Het is echt een heel handig hulpmiddel! Heel fijn dus!

Annelies Mulder | Programmamanager Innovatie | Ipse de Bruggen | 26 May. 2020

Geweldig boek. Ik vind de modellen heel fijn. Die gebruik ik nu al in mijn presentaties om aan te duiden waarom slimme zorg datagedreven is. Ik zou het liefst er nog een “werkboek” bij hebben. Maar dat komt omdat er zoveel stappen zijn omschreven dat de volgorde best complex is. Met een “werkboek” kun je in stappen vooruit komen. Je schrijft heel makkelijk. Ik wil er nog meer van weten dus je enthousiasmeert. Leuk om met de zorg hierop in te spelen en dit door te ontwikkelen. Daar zit veel potentie in.

Marcel Dol | Business Requirements & Data Analist | BI Professional | 12 May. 2020

Het boek heb ik met veel plezier gelezen, de inhoud is verhelderend. De details in de grote BI cirkel over de verschillende fases die doorlopen worden spreken mij aan want je ziet daarin terug hoe het leergedrag van een individu en de organisatie werkt. Door hier bewust van te zijn, kun je dit ook verhelderen naar de opdrachtgever om zo duidelijk te maken hoe een BI proces werkt en dit helpt om deze te overtuigen.

De voorbeelden die je schetst van AI geven een duidelijk beeld van mogelijke AI oplossingen en geven ook weer hoe en waar je deze kunt plaatsen. Dit vind ik een toegevoegde waarde in het denken over AI.

De plaatsing van de datagedreven aanpak naast die van strategie-, proces- en marktgedreven gaf mij een inzicht van relativering ten aanzien van hoe de datagedreven aanpak vandaag nogal eens als het ei van Columbus wordt gezien.

Hans Cevaal | ING Bank N.V. | 28 Mar. 2020

Daan beschrijft de toegevoegde waarde van het optimaal omgaan met data binnen een organisatie, voortdurend in een bedrijfskundige context. Daarmee bedoel ik te zeggen dat Daan steeds de voorwaarden voor een succesvolle toepassing van Business Intelligence en AI benadrukt. Voorbeelden van de beschreven voorwaarden zijn: 100% begrip van het management, juiste kpi’s vaststellen, BI gefaseerd invoeren. Tegelijkertijd verkrijgt de lezer een goed inzicht in de onderdelen van de BI-architectuur.

Na het lezen van dit boek heeft de lezer in haar werkomgeving een uitstekend vertrekpunt met zijn of haar collega’s bij het toepassen c.q. doorontwikkelen van BI.

Dick Lokhorst | CFO netwerk | 29 Jun. 2019

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en vond het erg inspirerend, goed en prettig om te lezen.

Marijcke Voorsluis | TOT BV | 24 Jun. 2019

Compleet, doorwrocht, toegankelijk en "multidisciplinair" als Business Intelligence zelf.

Albertjan van den Driesche | Huisman Equipment | 08 Dec. 2018

In november 2017 de training Business Intelligence gevolgd. Eén grote bron van inspiratie om dit binnen ons bedrijf te gaan oppakken! Het boek De Intelligente Organisatie reikt me de zeer toepasselijke handvatten aan om, als helder en compleet naslagwerk, de juiste stappen richting de intelligente organisatie te kunnen zetten.

Bart van Lieshout MBI | Coöperatie VGZ | 27 Oct. 2018

Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van het boek 'De intelligente organisatie'. Een erg interessant boek dat mij fan heeft gemaakt van de Intelligence-wereld.

Bjørn van Rumpt | BvR Advies & Management | 05 Sep. 2018

Boek is een handzaam en goed geschreven leidraad waarmee organisaties richting krijgen en inzicht in de te nemen stappen om als organisatie intelligenter te kunnen opereren. Heb na de eerste druk ook de zesde druk gelezen en weer met plezier. Aanrader voor elke organisatie die hierin stappen wil nemen.

Persoonlijk heeft het mij ook erg geholpen bij het schrijven van mijn dissertatie voor mijn MBA- opleiding.

Nicole Gnodde | 31 Jul. 2018

Het boek De intelligente organisatie is een praktisch handboek voor managers die de intelligentie van hun organisatie naar een hoger niveau willen tillen. Het geeft goede handvatten voor het maken van een roadmap en het belang van een goede organisatie van data om datagedreven te werk te gaan. Met veel visualisaties en praktijkvoorbeelden leest het makkelijk weg.

Mian Jin | Vabi Software | 17 May. 2018

Waar je ook naar op zoek bent op het gebied van BI, raak gefascineerd door dit boek. ‘De intelligente organisatie’ geeft kennis, handvatten en voorbeelden ter inspiratie en ondersteuning om BI binnen je eigen organisatie of je werkterrein tot een succes te maken. Zeker de moeite waard om te lezen.

Bert Otter | Novel-T | 19 Apr. 2018

Daan weet in dit boek de juiste snaar te raken als het gaat om invoering van Business Intelligence in de organisatie. Het stellen van haalbare doelen en de juiste informatie naar de gebruiker is hierbij de norm. Eens niet verzanden in tooling en interessante termen, maar praktisch en bruikbaar. Aan te raden voor de doorgewinterde consultant maar zeker ook voor business managers en teams die aan het begin staan van een BI roadmap. Must-have!

Jacqueline Wolter | GGZ Oost Brabant | 04 Mar. 2018

Dit boek “de intelligente organisatie” helpt je om Business Intelligence binnen je eigen organisatie te positioneren en optimaliseren, en neemt je tegelijkertijd mee in de technieken van BI & Analytics. Een “moet-je-gelezen-hebben” voor managers en projectleiders, die de mooie taak hebben toegevoegde waarde te creëren met BI.

Marco van Steenbruggen | Enexis Groep B.V. | 24 Feb. 2018

Goed boek dat je van A tot Z meeneemt in wat er nodig is om een organisatie (continu) te verbeteren met behulp van data en al haar toepassingen. Het boek laat zien waar het echt om draait en dat is niet de (ICT) techniek maar de (mens in de) organisatie. De techniek komt ook terecht aan bod maar je blijft gedurende het boek de essentie voelen. Een aanrader voor iedereen die zijn of haar organisatie wil verbeteren met behulp van data & Business Intelligence.

Berdino Verweij | Brocacef Holding BV | 24 Feb. 2016

Dit Business Intelligence-boek geeft u een mooi compleet beeld van Business Intelligence. De auteur blijft niet hangen in algemene statements, maar weet heel goed een duidelijk stappenplan te schetsen waardoor de toepasbaarheid van dit boek erg groot is. Dat, en de juiste mix van de technische als de organisatorische aspecten hebben mij enorm geholpen in mijn werk.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met beoordelingen (reviews) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, CEO & Eindbaas Passionned Group

DAAN VAN BEEK MSc

CEO & Eindbaas Passionned Group

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15